Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Gvatemala (grad)
Gvatemala Siti, glavni grad Gvatemale je najmoderniji i najurbaniji grad u Centralnoj Americi. Užurban i živ, Gvatemala Siti je divan spoj starog i novog i poseduje poseban šarm latinske Amerike. U zavisnosti od toga sa kim razgovarate, Gvate (kao što ga zovu) je ili veliki, prljav, opasan i krajnje nebitan, ili veliki, prljav, opasan i fascinantan. U svakom slučaju, nema sumnje da energiju koja ovde vlada možete naći još negde u Gvatemali. Odlikuje ga veoma aktivan kulturni život tokom cele godine i predstavlja pravu kulturnu prestonicu Gvatemale - pisci, mislioci, umetnici uglavnom žive i rade ovde. Većinu muzeja Gvatemale naći ćete ovde. Takođe, postoji više od 30 galerija koje pokazuju umetnike Gvatemale u slikanju, fotografiji, graviranju i skulpturi.
Šta posetiti?
Ixchel (Iksčel) muzej majanskih kostima - Ima ogromnu zbirku tekstila koji datira s kraja XIX veka, poreklom iz 120 zajednica Gvatemale. Izložbu dopunjuje kolekcija slika koje ilustruju regionalne kostime. Muzej je dobio ime po majanskoj boginji plodnosti i tkanja.
Popul Vuh muzej - Ovde je prikazana vredna zbirka majanske umetnosti i to je jedini muzej na svetu sa majanskim sarkofazima, uključujući i kolonijalnu umetnost i folklornu sekciju sa preko 400 maski i kostima.
Istorijski deo grada - Neoklasični javni i verski objekti koji datiraju iz 1775. mogu se naći u istorijskom centru Gvatemala Sitija. Ovde možete obići Nacionalni muzej umetnosti, Nacionalni istorisjki muzej, Palacio Nacional, Plaza Mayor, itd…
Parque Arqueologico Kaminaljuyu (Arheološki park Kaminalhuju) - Ovaj park ima ostatke jednog od prvih važnih gradova u majanskom regionu. Na svom vrhuncu, između 400. godine p.n.e. i 100. godine n.e, drevni Kaminalhuju imao je oko 50.000 stanovnika i mnoštvo hramova. Ovaj grad imao je svoju pismenu elitu pre bilo kog drugog grada majanskog sveta. Nažalost, ruševine su u velikoj meri pokrivene gradskom ekspanzijom.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Ixchel (Iksčel) muzej majanskih kostima
kliknite na sliku da zatvorite
Popul Vuh muzej
kliknite na sliku da zatvorite
Istorijski deo grada
kliknite na sliku da zatvorite
Parque Arqueologico Kaminaljuyu (Arheološki park Kaminalhuju)
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite