Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Gradovi
Port of Spejn
Odmor u Port of Spejnu je mnogo više od pukog uživanja na plažama. Smešten na ostrvu Trinidad, Port of Spejn je glavni grad zemlje i glavna turistička destinacija za posetioce Trinidad i Tobaga. Ovaj grad nudi nekoliko prirodnih atrakcija, lepe stare zgrade i fantastičan šoping. Sa bogatom kulturnom istorijom, Port of Spejn predstavlja odlično mesto za posetu. Centar grada je uvek vrlo aktivan i predstavlja najstariji deo grada sa nekoliko znamenitosti koje ne treba propustiti. Sa egzotičnom mešavinom kreolske i španske, francuske i engleske kolonijalne kulture, Port of Spejn je uzbudljiva i raznovrsna destinacija, sa prelepim pejzažima i prijatnim ljudima.
Šta posetiti?
Sedam veličanstvenih - Čini grupa od sedam divnih vila, izgrađenih početkom XX veka. To su: Killarney, Whitehall, Archbishop's House, Roomor, Mille Fleurs, Hayes Court i Queen's Royal College. Iako ulaz nije dozvoljen, uživajte u njihovoj arhitekturi.
Nacionalni muzej i umetnička galerija - Nalazi se u zgradi koja ima holandski stil. Lokalni ukus prenešen je kroz opsežni prikaz evolucije metalnih bubnjeva, maski i kostima koji se koriste za vreme karnevala. Kolekcija industrijske istorije šećera, kakaa i kokosa. Upotreba nafte počela je 1857. kada je napravljena prva bušotina, a nakon 1908. počela je prva komercijalna proizvodnja. Ostale kolekcije uključuju američko-indijanske i rano-doseljeničke predmete. Mali odeljci objašnjavaju istoriju vojske i policije. Fotografije i crteži starog Trinidada su vrlo zanimljivi. Malo odeljenje prirodne istorije daje kratko objašnjenje o pticama, drveću i insektima.
Red House (Crvena zgrada) - Izgrađena 1906. u renesansnom stilu, impresivna crvena zgrada danas služi parlamentu Trinidad i Tobaga. U središnjem delu je natkrivena velikom četvrtastom kupolom. Dominira Woodford (Vudford) trgom koji je takođe lokacija sudova, biblioteke iz 1901. godine, zgrade skupštine na severu i katedrale Svete Trojice na jugu. Trg je poznat i po svom velikom drveću koje se zove lapačo ili sveto drvo Inka, a koje cveta u martu i aprilu.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Sedam veličanstvenih
kliknite na sliku da zatvorite
Nacionalni muzej i umetnička galerija
kliknite na sliku da zatvorite
Red House (Crvena zgrada)
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite