Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Gradovi
Nasau
Bivši Charles Town, španci su spalili do temelja 1684, ali je kasnije obnovljen i preimenovan u Nasau 1695. u čast kralja William III. Tokom XVIII veka bio je popularno utočište mnogim gusarima, od kojih je najpoznatiji Crnobradi. Gusari su Nasau proglasili svojom republikom, na čijem je čelu bio naravno Crnobradi. Mnogi građani su zbog gusara napustili ostrvo. Kako bi uspostavili red na ostrvu, Britanci su poslali bivšeg gusara Rogers i imenovali ga za kraljevskog guvernera. Rogers je gusarima ponudio oproštaj od kralja George I, a svi oni koji to nisu prihvatili bili su proterani ili ubijeni. Britanska vlada je ipak sačuvala neke gusare koji su napadali španske i američke brodove. Danas je Nasau glavni grad Bahama, smešten na ostrvu New Providence. Nudi mnoštvo doživljaja, od konstantne aktivnosti do mirnog odmora. Nasau je industrijski, trgovinski i komunikacijski centar i prezentuje poseban šarm koji čini eleganciju starog sveta, a istovremeno ima ultra moderne karakteristike. Ovde ćete naći dobro očuvane kolonijalne zgrade, uzbudljive atrakcije, bescarinsku kupovinu, uzbudljive kopnene i sportove na vodi, netaknute plaže, divnu kuhinju i jedinstvene kulturne delatnosti. U Nasau živi 80% stanovništva Bahama.
Šta posetiti?
Atlantis vodeni park - nalazi se na Rajskom ostrvu na površini od 14ha. Atlantida nudi svojim gostima devetnaest tobogana, bazena i drugih vodenih atrakcija. Tvrdeći da je najveći svetski akvarijum na otvorenom, ima čitav niz laguna i 200 vrsta morskog života. Deo je Atlantis rizorta, čija je gradnja koštala 850 miliona dolara. Ima vodopade i 400m dugu Lazy River vožnju, plus šest laguna ispunjenih živim koralima, više od 14.000 riba i gomilu drugog morskog života. Najbolje ih je posmatrati iz podvodnih tunela napravljenih od pleksiglasa.
Piratski muzej - doživite istinitu priču o gusarima u neverovatnom, istorijski interaktivnom programu koji obećava učenje i zabavu.
Zgrada vlade - na vrhu planine Fitzvilliam stoji roze-bela rimska klasična vila iz 1801, koja je do 1973. služila kao dom britanskom generalnom guverneru. Na stepenicama koje vode do vile, stoji beli kip Kristofera Kolumba iz 1830. Možete pogladati i ceremoniju smene straže, koja se održava subotom.
Blackbeard's Tower (Kula Crnobradog) - smeštena je na kraju grebena južno od Fort Montagu, polu zapuštena kula od kamena koju je prema lokalnom predanju sagradio Edward Teach poznatiji kao "Crnobradi", kao izvidnicu. Istoričari ukazuju da je zapravo sagrađena krajem XVIII veka, dugo nakon što je ozloglašeni pirat ubijen.
Rawson trg - srce grada za turiste. To je mesto da započnete obilazak centra Nasau. Pešačke ture sa vodičem, takođe počinju ovde. Na centru trga je bista ser Milo Batler, prvi generalni guverner nezavisne nacije, kao i fontana sa bronzanim delfinima. U blizini je bronzana statua žene sa Bahama u prirodnoj veličini, a u čast uloge koju su žene imale za vreme ”godina nedaća“. Ona drži malo dete.
Ardastra bašte, zoološki vrt i park za zaštitu prirode - ima nekoliko iguana i oko 50 vrsta drugih životinja, ptica i gmizavaca iz celog sveta. Autohtone vrste flore i faune uključuju hutias (slično morskom prasetu), zmije i ugrožene papagaje Bahama, koji su ovde uzgajani u zatočeništvu. Zoološki vrt takođe ima veliki broj majmuna, kajmana i elegantnih mačaka kao što su jaguari i oceloti.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Atlantis vodeni park
kliknite na sliku da zatvorite
Piratski muzej
kliknite na sliku da zatvorite
Zgrada vlade
kliknite na sliku da zatvorite
Blackbeard\'s Tower (Kula Crnobradog)
kliknite na sliku da zatvorite
Rawson trg
kliknite na sliku da zatvorite
Ardastra bašte, zoološki vrt i park za zaštitu prirode
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite