Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Južna Amerika / Argentina
Gradovi
Argentina
Argentina je država u Južnoj Americi, smeštena između Anda na zapadu i Atlantskog okeana na istoku. Argentina je veoma raznolika zemlja, kako prirodno (na severu se prostiru pustinje, a na jugu vlažne džungle) tako i kulturno, gde se oseća uticaj iz celog sveta. Tajna je u predivnim pejzažima, kosmopolitskim gradovima i živahnoj kulturi. Jednom rečju Argentina je raj za putnike. Ona se proteže skoro 3.500km od Bolivije do krajnjeg juga Južne Amerike. Ljubitelji prirode mogu da obiđu patagonijske stepe, da se popnu na najviši vrh Južne Amerike, da prošetaju među hiljadama pingvina i budu svedoci najneverovatnijih vodopada na svetu. Planinari mogu da uživaju u divnom prizoru bujne jezerske oblasti - sa svojim veličanstvenim jezerima i snežnim planinskim vrhovima - i uživaju u Patagoniji i njenim glečerima. Fudbal je nacionalna opsesija, ali treking, sportovi na vodi i skijanje takođe igraju važnu ulogu. Buenos Ajres je deveti grad po veličini na svetu i glavni grad i kulturna prestonica Argentine. Zvanična valuta je argentinski peso (AR).
Kada putovati?
Argentina se nalazi na suprotnoj strani ekvatora od Evrope. Kao rezultat toga, godišnja doba su suprotna: kada je zima kod nas u Argentini je leto i obrnuto. Najbolje vreme za posetu Buenos Ajresu je u proleće (od septembra do novembra), kada je drvo Jacaranda (Žakaranda) u cvatu i temperature umerene i u jesen (od marta do maja). Tokom leta (od decembra do februara) u glavnom gradu je vruće i vlažno. Mendoza, Kordoba i Jezerska oblast su spektakularne u jesen: listovi poprimaju razne boje, temperature su prijatne i nema mnogo gužve. Leto je najbolje vreme za obilazak Patagonije. U Severnoj Argentini može biti izrazito toplo tokom leta, a najbolje za posetu je u proleće. Zima (od juna do avgusta) i jesen u ovom regionu su takođe prijatni. Skijaška sezona traje od sredine juna do sredine oktobra, a smeštaj je najskuplji i najviše gužve ima u julu i avgustu. Najskuplje vreme za putovanje u Argentinu su argentinski meseci odmora: januar, februar i jul.
Šta posetiti?
Iguazu vodopadi - Ovi prelepi vodopadi nalaze se duž granice Brazila i Argentine. Svrstavaju se u UNESCO-vu svetsku baštinu i predstavljaju jedan od najspektakularnijih prizora u Argentini.
Buenos Ajres - Pomešajte prelep grad u evropskom stilu, sa atraktivnim stanovnicima, gurmanskom kuhinjom, fantastičnom kupovinom i pomahnitalim noćnim životom i dobićete Buenos Ajres, urbanu metropolu, elegantnu i zavodljivu. Ovaj grad ne liči ni na jedan drugi grad u svetu. Buenos Ajres je jedno od najznačajnijih središta latinoameričke muzike, a u svetu je poznat po tangu, plesu i muzici, koja je stvorena u bordelima.
Glečer Perito Moreno - Definitivno oduzima dah. Jedan je od najdinamičnijih i najpristupačnijih ledenih polja na Zemlji. Više od milenijuma, pod velikim težinom, ovaj sneg se pretvara u led i sporo teče ka istoku.
Jezerska oblast - Ovde se nalaze neki od najspektakularnijih pejzaža na Zemlji. Jezerska oblast je domaćin hiljadama posetilaca svake godine. Ljudi dolaze na skijanje, pecanje, planinarenje, šetnju i da generalno uživaju u hladnom, svežem pejzažu koje su stvorile ogromne šume, lednička jezera i mala sela u alpskom stilu.
Cordoba (Kordoba) - Smeštena u centralnoj Argentini, ona je drugi grad po veličini. Ovaj grad je često zaustavna tačka na putovanju za Ande. Kordoba ima veliki broj istorijskih zgrada, sa istorijom koja datira još iz XVI veka, ali se takođe mnogo razvio u modernim vremenima. Istorijsko područje grada oko Trga San Martin je UNESCO-va svetska baština.
Ushuaia (Ušuaja) - Glavni grad grupe ostrva Tierra del Fuego (Tjera del Fuego) ili Ognjene zemlje je Ušuaja, inače najjužniji grad na svetu. Putnici koriste ovaj grad kao polaznu tačku za putovanje na Antarktik ili za jedrenje oko rta Horn. Ovaj grad nudi jedinstven pejzaž planina, mora, glečera i šume.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Iguazu vodopadi
kliknite na sliku da zatvorite
Buenos Ajres
kliknite na sliku da zatvorite
Glečer Perito Moreno
kliknite na sliku da zatvorite
Jezerska oblast
kliknite na sliku da zatvorite
Cordoba (Kordoba)
kliknite na sliku da zatvorite
Ushuaia (Ušuaja)
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite