Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Južna Amerika / Francuska Gvajana
Gradovi
Francuska Gvajana
Smeštena u ekvatorijalnoj Južnoj Americi, Francuska Gvajana je prekomorski departman Francuske. Sastoji se od tri geografske regije: obalnog pojasa, gde živi većina stanovništva, prašume i Tumac-Humac planina koje se nalaze blizu granice sa Brazilom. Spajanjem tradicije i modernizma, Francuska Gvajana je pravi kulturni mozaik, sa neverovatnom različitošću njenih naroda i boja. Nudi izolovane peščane plaže i mnoštvo mogućnosti za ribolov. Francuska Gvajana ostaje jedno od poslednjih velikih divljih oblasti za istraživanje. Glavni grad je Cayenne (Kajen), a zvanična valuta je euro.
Kada putovati?
Očekujte vlažan put od januara do juna, sa najviše padavina u maju. Suva sezona, koja traje od jula do decembra može biti najprijatnije vreme za posetu. Francuska Gvajana ima toplu i vlažnu klimu tokom cele godine, sa prosečnom temperaturom od 28C. Ponesite laganu odeću i nešto da ogrnete.
Šta posetiti?
Cayenne (Kajen) - Jedan je od najprijatnijih prestonica Južne Amerike. Ima opušten tropski ambijent, francusku kolonijalnu arhitekturu, lokalne muzeje i predstavlja glavno tržište zemlje.
Regija Kourou - Rast i aktivnost ove oblasti zasnovana je na evropskom svemirskom programu koji je koncentrisan u Kourou oblasti. Od 1970, populacija ovog područja je od 600 stanovnika porasla na današnjih 22.000 stanovnika.
Iles du Salut - ili ostrva Spasa su 15km severno od regije Kourou. U XVIII veku ostrva su postala zatvor u kom je boravilo preko 2.000 zatvorenika, a od kojih su mnogi umrli od nehumanih uslova u kojima su ih držali. Zatvor je zatvoren 1946. i ostrva su ponovo postala mirno prirodno zadovoljstvo – doduše, sa mračnom prošlošću. Iles du Salut se sastoje od tri ostrva: Ile Roiale, Ile St Joseph i Ile du Diable.


Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Cayenne (Kajen)
kliknite na sliku da zatvorite
Regija Kourou
kliknite na sliku da zatvorite
Iles du Salut
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite