Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Južna Amerika / Paragvaj
Gradovi
Paragvaj
Paragvaj je mala zemlja bez izlaza na more i nalazi se u srcu Južne Amerike, između Brazila, Argentine i Bolivije. Ova prelepa zemlja ima čitavo bogatstvo u prirodnim, kulturnim i istorijskim nasleđima. Paragvaj nudi mnogo opcija za razgledanje, od svojih prirodnih pejzaža, jedinstvenih i šarenih životinja i biljaka, do noćnog života u njenom glavnom gradu Asuncion (Asunsion). Paragvaj je podeljen na dva velika regiona koji su primetno drugačiji: istočna regija koja obuhvata brda, sa svojom zelenom prirodom, koja se graniče sa planinskim obroncima, doline isprekidane potocima i jezerima, guste šume i većinu gradova; zapadni region ima ogromna prostranstva i najmanje naseljene teritorije na zemlji. Paragvaj ima dva zvanična jezika, španski i guarani. Zvanična valuta je guarani.
Kada putovati?
Zbog intenzivne letnje vrućine, bolje je ići tokom zimskih meseci (od maja do septembra). Vreme je promenljivo i mraz tokom noći nije neuobičajena pojava. Klima južnog dela Paragvaja je vlažna, sa prilično ujednačenim padavinama tokom godine. Leta su duga, sa temperaturama koje dosežu 40°C, a zime blage i kratke, iako u mesecima kao što su jul i avgust, nekoliko dana temperatura može biti i 0°C.
Šta posetiti?
Nacionalni park Ybycui (Ibikui) - Udaljen je 150km od Asunsiona. Ovde možete videti male potoke, koji se pretvaraju u vodopade, spuštaju u brojne prirodne bazene, a zatim ističu iz njih niz strme padine. Park je dom hiljadama šarenih leptira.
Nacionalni park Chaco (Čako) - Ovaj park nalazi se u najudaljenijem delu El Chaco (El Čako) i to je najveći i najnepristupačniji park u zemlji. Ipak, to je mesto koje nudi mogućnost da vidite jaguare, pume i druge mesoždere poput velikih mačaka. Šuma je veoma gusta i na nekim mestima potpuno neprohodna.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Nacionalni park Ybycui (Ibikui)
kliknite na sliku da zatvorite
Nacionalni park Chaco (Čako)
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite