Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Južna Amerika / Urugvaj
Gradovi
Urugvaj
Urugvaj je nekada bila najbolje čuvana tajna u Južnoj Americi, sa nekolicinom Argentinaca, Brazilaca, Čileanaca i drugih naroda, koji su znali da uživaju u netaknutim plažama, gradovima sa dobrom atmosferom, hranom i noćnim životom. Nakon pada nacionalne valute, Urugvaj postaje znatno pristupačniji i ljudi postaju znatiželjni. Došli su i zavoleli ga. Colonia del Sacramento (Kolonija del Sakramento), Punta del Este i Montevideo, dugo su čekali svoju zasluženu popularnost. Druge destinacije, kao što su Punta del Diablo i Maldonado, zadržali su svoj šarm, ali više nisu neotkriveni dragulji kao što su nekada bili. Urugvaj se ističe visokom stopom pismenosti stanovništva, velikim brojem srednje klase i ravnomernom raspodelom nacionalnog bogatstva. Iako je to špansko i govorno i kulturno područje, četvrtina stanovnika je italijanskog porekla. Glavni grad je Montevideo u kome živi polovina ukupnog stanovništva Urugvaja, a zvanična valuta je urugvajski pezo (UR).
Kada putovati?
S obzirom da je Urugvaj najčuveniji po svojim plažama, većina turista posećuje ga tokom leta. I ne zaboravite da su godišnja doba obrnuta u odnosu na nas. Kada je kod nas leto kod njih je zima.
Šta posetiti?
Colonia del Sacramento (Kolonija del Sakramento) - To je bilo jedino portugalsko naselje duž Rio de la Plata. Tokom istorije, godinama je radila kao luka za krijumčarenje robe. Danas je grad za odmor, luka i trgovinski centar. Kuće su izgrađene u portugalskom stilu, a ulice su kaldrmisane, tako da podseća na stari Lisabon. Krivudave ulice i šarene kuće predstavljaju zadovoljstvo istraživanja. Istorijski kvart Barrio Historico (Bario Istoriko) proglašen je za UNESCO-vu kulturnu baštinu 1995.god.
Punta del Este - Sa brojnim plažama, elegantnim primorskim kućama, marinama za jahte, visokim stambenim zgradama, skupim hotelima i elitnim restoranima jedan je od najglamuroznijih odmarališta Južne Amerike i s hodno tome i najskupljie mesto u Urugvaju. Paparaci ovde rade puno radno vreme. Punta je prepuna velikih imena, kao što su Ralph Lauren (Ralf Loren), Zinedin Zidan i James Hetfield (Džejms Hetfild), inače pevač grupe Metallica.
Mercado del Puerto (Merkado del Puerto) - Živo, opušteno i idealno mesto da probate uruvajsku pariju (urugvajski roštilj). Ako ste već navikli na izuzetan kvalitet govedine iz Urugvaja i Argentine, ovde ćete naći meso odličnog kvaliteta. Medio y Medio (pola penušavo vino i pola belo vino) je lokalno piće i odlično ide uz pariju.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Colonia del Sacramento (Kolonija del Sakramento)
kliknite na sliku da zatvorite
Punta del Este
kliknite na sliku da zatvorite
Mercado del Puerto (Merkado del Puerto)
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite