Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Južna Amerika / Venecuela
Gradovi
Venecuela
Venecuela je najsevernija država Južne Amerike. Izlazi na Karipsko more i Atlantski okean. Šesta je po veličini zemlja u Južnoj Americi, ali sa svojom prirodom može da parira i mnogo većim zemljama od nje, kao što su Brazil i Argentina. Venecuela je zemlja neverovatne raznovrsnosti; prostiru se Andi, ogromne površine amazonske prašume, plodne ravnice poznate kao ljanos, kilometri Karipske obale, pa čak i mala pustinja. Močvare vrve od kajmana, kapibara, pirana i anakondi. Venecuela ima najviši vodopad na svetu – Anđeoski vodopad 979m visok - i najveće jezero u Južnoj Americi – jezero Maracaibo (Marakaibo) površine 13.210km2. Oni koji traže avanturu imaju planinarenje, ronjenje, paraglajding, jedrenje na dasci i još mnogo toga. Oni koji su zainteresovani za kulturu mogu da uživaju u salsa klubovima grada Caracas (Karakas), da istražuju razne festivale, itd. Čavez je nacionalna atrakcija. Glavni grad je Karakas, a zvanična valuta je venecuelanski bolivar (VEB).
Kada putovati?
Turistička sezona u Venecueli traje tokom cele godine. Venecuela ima dve sezone: suvu (otprilike novembar/decembar do aprila/maja) i kišnu (ostatak godine). Sušna sezona je svakako prijatnija za putovanja, naročito za pešačenje ili druge aktivnosti na otvorenom, dok su neki prizori, kao što su vodopadi, tokom kišne sezone zapravo još impresivniji.
Šta posetiti?
Caracas (Karakas) - Prostire se duž visoravni koja je odvojena od mora visokim zelenim planinama. Brz i urban, ovaj progresivni grad ipak ima više od četiri veka istorije sahranjene ispod svojih betonsko-staklenih spomenika. Muzeji, parkovi, noćni život, šoping i fini hoteli samo su neki od razloga da posetite Karakas.
Merida - Popularna turistička destinacija u Andima. Grad se nalazi na 1.625m nadmorske visine. Okolne planine pružaju spektakularan prizor i nude razne rekreativne mogućnosti. Top oblast u Južnoj Americi za avanture u prirodi, od pešačenja, planinskog biciklizma, splavarenja do paraglajdinga. Najveća i najduža uspinjača na svetu, ”teleferico”, vodi do vrha Pico Espejo (Piko Espeho) na 4.765m nadmorske visine.
Amazonas - Istražite neke od najmanje posećenih delova Amazona, koji se prostiru na divljem jugu Venecuele.
Delta del Orinoco - Jedna od najvećih svetskih delti reka, ovo je ogromna močvara ispresecana kanalima i naseljena autohtonim zajednicama i retkim pticama.
Anđeoski vodopadi - Sa padom vode od skoro 1km predstavlja najviši vodopad na svetu, koji zajedno sa okruženjem čini turističku atrakciju koju ne bi trebalo propustiti.
Arhipelag Los Roques (Los Rokes) - Ovaj grupa ostrva nalazi se na oko 160km severno od centralne obale Venecuele. Poznat je, pre svega, po belom pesku i koralnim grebenima. Do ostrva se obično stiže avionom iz Karakasa, jer trajekt ne postoji. Aerodrom se nalazi u glavnom gradu ostrva, Gran Roque (Gran Roke).
Ostrvo Margarita - Nalazi se oko 40km severno od kopna i jedna je od glavnih turističkih destinacija u Venecueli. Nekada su to bila dva odvojena ostrva koja su danas spojena peščanim sprudom. Glavna atrakcija ostrva su plaže.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Caracas (Karakas)
kliknite na sliku da zatvorite
Merida
kliknite na sliku da zatvorite
Amazonas
kliknite na sliku da zatvorite
Delta del Orinoco
kliknite na sliku da zatvorite
Anđeoski vodopadi
kliknite na sliku da zatvorite
Arhipelag Los Roques (Los Rokes)
kliknite na sliku da zatvorite
Ostrvo Margarita
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite