Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Gradovi
Nikaragva
Nikaragva zaista zaslužuje opis "zemlja jezera i vulkana". To je srce Centralne Amerike i idealno mesto za posetu ukoliko tražite nešto zaista drugačije. Obale Nikaragve zapljuskuju talasi Karipskog mora i Pacifika. To je zemlja u kojoj možete uživati u njenim prirodnim lepotama desetine vulkana, reka i jezera. Bogata turistička ponuda omogućava vam da izaberete neke od aktivnosti kao što su: plivanje ili surfovanje na talasima Pacifika ili Karipskog mora, šetnje do vulkana i magičnih laguna gde ćete videti na stotine životinjskih i biljnih vrsta, splavarenje mirnim vodama jezera Cocibolca (Kokibolka), koje ima preko tri stotine ostrva i jedino je stanište na zemlji slatkovodnim ajkulama, poseta španskim kolonijalnim gradovima i arheološkim bogatstvima. Glavni grad je Managva, a zvanična valuta je kordoba.
Kada putovati?
Na strani Pacifika, Invierno (zima) ili kišna sezona, traje od maja do novembra, a najkišovitije je u septembru i oktobru kada morske kornjače polažu jaja. Verano (leto) ili suva sezona je od novembra do aprila i tada je najbolje vreme za planinarenje, kampovanje i žurke. Suva sezona se poklapa sa visokom turističkom sezonom, koja je od decembra do marta.
Šta posetiti?
Maribios lanac vulkana - Fascinantan lanac aktivnih vulkana proteže se 70km od severozapada ka jugoistoku. Svaki vulkan ima jedinstvene karakteristike koje ih čine tako posebnim. Cosiguina (Kosigvina) vulkan imao je najveću erupciju 1835. i tada je formirano prelepo kratersko jezero; impozantan San Cristobal ima najveću nadmorsku visinu od svih, 1745m; aktivni vulkan Telica (Telika) ima krunu braonkastog kratera; Cerro Negro (Sero Negro) je jedan od najmlađih u Centralnoj Americi, a nalazi se samo 20 kilometara od kolonijalnog grada Leona; Momotombo je odigrala važnu ulogu u istoriji zemlje. Od davnina velike količine pepela i peska neprekidno su taložene, obogaćujući na taj način okolno zemljište, pogodno za stočarstvo.
Leon - Grad Leon je, zajedno sa Granadom, najvažniji grad Nikaragve posle glavnog grada Managva. Na njenoj teritoriji postoji veliki broj crkava iz kolonijalnog perioda poput katedrale, najveće od svih u Centralnoj Americi. Današnji Leon je osnovan na mestu starog grada Leona, koji je bio uništen u zemljotresu 1609. i to je bio glavni grad Nikaragve više od 200 godina, sve do 1851. kada je Managva postao glavni grad. Leon je kulturni centar sa neverovatnim crkvama, univerzitetima, fenomenalnom kolekcijom umetničkih dela i istorijskih znamenitosti. Po celom gradu možete videti staru arhitekturu.
Granada - Jedan je od najvažnijih gradova. Kao i svi kolonijalni gradovi u Centralnoj Americi i Granada je izgrađena oko njenog glavnog trga, koji predstavlja društveni, kulturni i ekonomski centar grada. Najbolji način da se istraži Granada je da idete pešice, lutajući po njenim uskim ulicama i istražujući i najudaljenije uglove ovog fascinantnog grada.
Ostrvo Ometepe - Najveće jezersko ostrvo na svetu, smešteno unutar Cocibolca (Kokibolka) jezera. Omete je nastao delovanjem dva velika aktivna vulkana Conception (Konsepsion) visok 1610m i Maderas visok 1394m. Njegova površina je oko 270 kvadratnih kilometara i ima oko 35.000 stanovnika. Najveći deo stanovnika Ometepe bavi se poljoprivredom. Njegovo ime potiče iz jezika Asteka i znači Ome=dva i Tepelth=brda, zbog planina koje formiraju dva vulkana. Omete nudi planinski biciklizam, jahanje konja na obroncima vulkana, još možete videti mnoge vrste životinja od kojih su neke domaće biljke takođe arheološki lokaliteti od preko 2000. godina, možete naći lepe plaže sa belim peskom…
Jezero Cocibolca (Kokibolka) - Kokibolka je najšire jezero u Centralnoj Americi i jedno od najvećih u svetu koje pokriva 8.200km2. Cocibolca jezero veoma je bogato tropskom florom i faunom i dom je jedinoj slatkovodnoj vrsti ajkula. Poslednja je viđena pre nekoliko godina i ljudi veruju da žive u najdubljem delu jezera.
Put kafe - Nalazi se u severnom delu zemlje i predstavlja fascinantno iskustvo alternativnog turizma, gde smeli turisti idu kroz džunglu, nailaze na životinje i biljke u njihovom prirodnom okruženju i dolaze na farmu kafe, sa idealnim i udobnim turističkim objektima za odmor.
Maiz ostrva - ili Kukuruzna ostrva, velika i mala Maiz ostrva smeštena su u izolovanom uglu Kariba. Odlikuju ih tirkizna voda, bele peščane plaže sa kokosovim palmama, odličan ribolov, fenomenalni koralni grebeni, mir.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Maribios lanac vulkana
kliknite na sliku da zatvorite
Leon
kliknite na sliku da zatvorite
Granada
kliknite na sliku da zatvorite
Ostrvo Ometepe
kliknite na sliku da zatvorite
Jezero Cocibolca (Kokibolka)
kliknite na sliku da zatvorite
Put kafe
kliknite na sliku da zatvorite
Maiz ostrva
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite