Prijava | Registracija
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Putovanje oko sveta atmosphere graphic
Putovanje oko sveta moon and sun graphic
Putovanje oko sveta earth graphic
Severna i Centralna Amerika / Antigva i Barbuda
Gradovi
Antigva i Barbuda
Antigva i Barbuda je ostrvska zemlja koja se nalazi u Karipskom moru i čini deo arhipelaga Malih Antila. Sastoji se od tri ostrva: Antigva, Barbuda i Redonda (nenaseljeno stenovito ostrvce). Na Antigvi, život je plaža. To možda zvuči kao kliše, ali ova mala površina zemljišta oivičena je plažama sa najfinijim belim peskom i azurno plavom vodom. A ako je na Antigvi život plaža, njen izolovani sused Barbuda, je plaža. Ova dva ostrva su totalno različita. Antigva, odmereno ali živahno ostrvo, ima 365 plaža sa velikim grebenima i olupinama za ronjenje. Barbuda je mirno ostrvo sa nekoliko posetilaca željnih gledanja ptica, koje ovde u velikoj meri nadmašuju ljude. Na Antigvi ima mnogo ljudi, a videćete i mnogo poznatih kao što su Eric Clapton (Erik Klepton), Giorgio Armani (Đorđo Armani), Oprah Winfrey (Opra Vinfri) i drugi. Ovo, jedno od najekskluzivnijih letovališta na Karibima, sa velikim brojem zaliva i uvala, je njihovo utočište. Ali, ovde dolaze i obični smrtnici. Antigva i Barbuda je 1967. postala pridružena država Britanije, ali je 1981. dobila nezavisnost. Britanski koreni ostrva vidljivi su u mnogo čemu, a posebno kada je na programu dobra utakmica kriketa. Glavni grad je Sent Džon, a zvanična valuta je istočnokaripski dolar.
Kada putovati?
Iako suvlja od većine drugih Karipskih ostrva, Antigva i Barbuda ima tropsku klimu sa niskom vlažnošću. Visoka sezona traje od sredine decembra do aprila; posle tog perioda cene su znatno niže, čak je 40% jeftinije, posebno ako rezervišete i avion i hotel. Od jula do oktobra ostrva mogu biti na putu uraganima i tropskim olujama.
Šta posetiti?
Botanička bašta - Predstavlja floru koja potiče sa ostrva. To je takođe lepo mesto za uživanje u hladovini i za opuštanje.
Tvrđava James (Džejms) - Smeštena je na ulazu u luku Sent Džon. Izgradili su je Britanci 1739. da bi sprečili francusku invaziju. Zidovi i neki topovi još uvek su u dobrom stanju.
Katedrala St John (Sent Džon) - Prvobitno je bila izgrađena od drveta 1681. i dva puta obnavljana. Prvi put crkva je obnovljena sa engleskom ciglom 1745. godine, a zatim ponovo 1847. nakon što je struktura pala zbog zemljotresa koji se dogodio 1843. godine.
Muzej Antigva i Barbuda - Otvoren je 1985. godine i interpretira istoriju Antigve i Barbude od njihovog geološkog porekla do sadašnje političke nezavisnosti.
Marketing | Mapa sajta
Putovanje oko Sveta © 2021 ~ Sva prava zadržana ~ Uslovi i pravila korišćenja
Botanička bašta
kliknite na sliku da zatvorite
Tvrđava James (Džejms)
kliknite na sliku da zatvorite
Katedrala St John (Sent Džon)
kliknite na sliku da zatvorite
Muzej Antigva i Barbuda
kliknite na sliku da zatvorite
Mapa zemlje.
kliknite na sliku da zatvorite